Югозападът беше люпилня на футболни таланти. Като почнеш от Перник, минеш през Дупница, Кюстендил, Сандански, Петрич, Гоце Делчев и стигнеш до епицентъра Благоевград. Навсякъде футболът вреше и кипеше, а местните отбори летяха и творяха в „А” и „Б” група.

Днес обаче няма никой в елита, а във втория ни ешалон Пирин, който е най-големият футболен център, едва се спаси от изпадане. За Беласица, Марек и Миньор да не говорим – те просто липсват от настоящата карта на професионалния футбол.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Изключението е само едно – Струмска слава. С право можем да наречем радомирци, че са гордостта на Югозапада, защото там треньорът прави чудеса.

Ненапразно го наричат Владимир Димитров-Майстора по подобие на популярния български художник. И си е така. Владо с евтини четки и платна рисува на терена картини, заслужаващи аплодисменти.

Бюджетът му е нисък – може би един от най-ниските у нас, но човекът успява не само да върже двата края, но и да гради отбор, финиширал на шесто място във Втора лига. Да не забравяме и друго – Струмска слава беше единственият тим от второто ниво на футбола ни, достигнал до четвъртфинал за Купата на България.

Шеста позиция в първенството и оценка пълна шестица за свършената работа от треньора, екипа му и футболистите!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ