Сериозен скандал назрява преди решителната битка за влизане в Първа лига. В понеделник (7 май) Царско село посреща Локомотив София. Домакините обаче отпуснаха само 80 билета на гостуващите фенове. А желание да посетят двубоя от "Надежда" имат около 300-400 души.

Ето и част от декларацията на феновете на Локо Сф:

"В понеделник 07 май 2018 г. предстои двубой между Царско село и Локомотив. От резултата в него до голяма степен зависи, кой отбор ще играе в Първа лига от следващия сезон. Очевидно с цел по-малко привърженици на Локомотив да присъстват на двубоя бе обявена цена от 20 лв. за вход и квота от 80 билета?!? Във Втора лига средната цена е 3 лв., а 1/3 от отборите дори пускат свободен вход. Царско село също бе от тези отбори, а на практика и все още е, защото билетите на практика важат само за гостите, домакините влизат с покани или биват допускани да влязат от охраната. За справка дори в Първа лига лига билета е около 7 лв.

Господин Манолов, спомняте ли си какво ви е дал Локомотив (Стойне Манолов - юноша съм на Локомотив и съм привързан към него - 2017-05-12? Какво е за Вас Локомотив? Определете нови нормални цени на билетите и позволете достъп на всички, не превръщайте празник в драма.

Господа, ние сме Локомотив и винаги сме с отбора, в хубави и лоши моменти, с добро или зло и този път няма да бъде различно. Осигурете нормална обстановка за двубоя".

Изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков също коментира случая: "Да, не е коректно от тяхна страна, но са домакини и имат право да определят бройката. Това е мач, който решава доста неща. Отиваме и играем за трите точки. Друго щеше да е с повече фенове, поне над 200 наши привърженици щяха да ни подкрепят."

Поведението на лидера във Втора лига Царско село този път минава всички граници. С постъпката си Стойне Манолов и компания буквално гонят хората от стадионите. Не стига, че в последните години трибуните са все по-празни, а желаещите да гледат мач на практика са отказвани от дребни хитринки...

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ВТОРА ЛИГА