Пострадалата полицайка по време на дербито между ЦСКА и Левски може да загуби зрението на едното си око. Припомняме, че през второто полувреме на двубоя от сектора на Левски бе хвърлена бомбичка, от която униформената пострада.

Ранената служителка е настанена в ИСУЛ, където е претърпяла спешна операция. "Не мога да ви кажа точно какво е състоянието на колежката. Информирам се по телефона. Извършена е една операция, но има много стъкла по лицето, както и в окото ѝ. Има опасност за окото", коментира заместник-директорът на СДВР Антон Златанов. 

След инцидента полицията започна безпрецедентна акция сред феновете на Левски. Още на място в сектора е започнало щателно претърсване на всеки един, а десетки "сини" привърженици вече са в ареста.

"От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени за разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид", добави полицейският ръководител.

"Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена - не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела", допълни Златанов.

"Разговаряхме с тарторите от агитката на Левски, те се разграничават от това поведение. Уж ще съдействат. Но ние разчитаме на себе си да открием извършителя. Ще действаме възможно най-трудно. До момента задържахме няколко десетки лица, които отговарят на описанието. Започваме да филтрираме. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана агресия на това лице".