Масов бой между играчи и публика прекрати мач от софийската областна група. Срещата между ФК Своге, чийто шеф и водеща фигура е бившият играч Левски Христо Йовов, и Торнадо (Безден), така и не завърши. Тя беше от последен кръг от редовния сезон в областната група на София.

„В никакъв случай не съм очаквал да се случи този грозен инцидент“, разказа президентът на Торнадо Красимир Гачев пред vitoshanews.com.

Гостите от Безден повели с 2:0 до почивката.

„Това вбеси футболистите на ФК Своге. Един от тях скочи с бутоните в корема на нашия състезател. Можете да видите и снимките. На полувремето Христо Йовов и вратарят на домакините започнаха да заплашват главния съдия. Крещяха му, викаха му…Човекът може би се уплаши и през второто полувреме „обърна свирката“. Натика ни в нашата половина и фаул, фаул…все в наша вреда. Своге ни изравни – 2:2.

В 82-ата минута реферът подари дузпа на съперника за смешно падане на Йовов в наказателното поле. Един от нашите футболисти в яда си изрита топката в публиката. На терена нахлуха няколко яки момчета и го набиха. Настана масово меле на игрището. Аз влязох, за да се опитам да разтърва биещите се, а не да търся сметка от съдията. Реферът явно се изплаши от публиката и реши да прекрати мача. Добре, че на стадиона пристигнаха още полицаи, които успяха да поуспокоят обстановката и успяхме да си тръгнем нормално от Своге“, обясни Гачев своята версия за инцидента.