Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков е на посещение в Турция и даде обширно интервю за местния популярен журналист Уфук Каан Карачан.

„България изживява страшни времена във футбола. Младите хора не се интересуват от футбол и спорт. Това е голям недостатък. Нямаме футболисти в силни отбори в чужбина. Вече никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед. Имаме няколко играчи в Русия, Полша, един-двама в Италия и това е. Няма как да е достатъчно, за да имаме национален отбор на високо ниво. На мен един от най-добрите ми спомени са ми от него. В Барселона през 1992 година и с България през 1994 година са най-добрите моменти в кариерата ми. На световното първенство в САЩ сбъднах футболната си мечта. Благодарение на това спечелих „Златната топка”, „Златната обувка”. Щастлив човек съм, искам да благодаря на семейството си, треньорите, съотборниците, масажистите и всички”, сподели Стоичков.

„Шест години съм играл с Гуардиола, той беше лидер във всеки един момент, всяка топка минаваше през него. Той беше лидер от най-млада възраст и пренесе това с годините. Разбира се, сега има възможност да разполага с най-добрите играчи и постига успехи с тях. Колкото до Моуриньо, той винаги е бил като треньор в Барселона. Малцина знаят колко важна беше ролята му при сър Боби Робсън. Той му пишеше какво липсва на всеки един играч, какво трябва да промени. Двамата обменяха мнения като равностойни. И затова сега Моуриньо е един от най-добрите в професията си”, допълни Камата.