Президентът на Славия Венци Стефанов коментира скандалните разкрития на Николай Божов. Бившият нападател на "белите" изпрати писмо до БЛИЦ, което бързо разбуни духовете в българския футбол. Едно от разкритията на Божов е, че треньорът на Славия Мартин Кушев е дал подкуп от 6000 лева на съдията Иван Кирилов на полувремето на мача с Калиакра и на другия ден е поискал футболистите да му ги възстановят, като Венци Стефанов не трябвало да узнава за случилото се в Каварна.

"Постъпката на Николай Божов е грозна и долна. Съжалявам, че винаги съм имал по-специално отношение към него. Но се оказа, че едно е да си добър футболист на терена и съвсем друго - да си голям човек и извън него. Не мога да проумея как може да се говори по такъв начин за клуба, в който си играл 2 години и си си взел последната заплата преди няколко дни. Не ми е ясно как може да се приказват толкова неверни неща и да се хвърлят безпочвени обвинения и обиди. Да не говорим за личните нападки срещу Мартин Кушев, който има и ще има пълната свобода да взима решенията за отбора. Така беше и със становището му Божов и Христов да не играят повече в Славия до края на сезона. Но Христов продължава да тренира с отбора, а Божов пише открити писма, пълни с лъжи. Въпрос на възпитание, манталитет и себеуважение. Ами обидите срещу Кушев, който е вкарал толкова много голове за Славия и е доказал на практика уважението си към бялата фланелка? Не искам да сравнявам заслугите на единия и на другия към Славия, защото те по принцип са несравними като футболисти и като постижения", коментира Венци Стефанов.

"Налага се да се обърна към истинските слависти с призив - бъдете сигурни, че в клуба се работи професионално, изградена е добра организация, заплатите и премиите се плащат навреме. И всичките ни мисли са насочени към сглобяването на силен и боеспособен отбор, който да играе главна голя в следващото първенство и да атакува титлата през сезона, в който Славия ще отбележи своята 100-годишнина", каза босът на "белите".

"Неморално е да се хвърлят такива обвинения. Едно нещо знам - човек не трябва да плюе в кладенеца, от който е пил вода. Божов сигурно е наговорил такива глупости, защото беше освободен от отбора и го е много яд. Взех го от нищото и го направих футболист. Благодарение на Славия хората го познават. Знаете ли какъв панаир направи след като разбра, че през следващия сезон няма да се разчита на него? Не знам за какви точно 100-200 грама уиски говори, но според мен е написал това писмо под действието на поне един литър концентрат. Той носи много на алкохол", коментира още Стефанов.