Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори на пресконференция днес. Той коментира и някои от съперниците на "белите". "Стартът на Славия е добър, момчетата направиха една добра подготовка, но някои независещи от нас обстоятелства ни попречиха да се справим и по-добре. Имаме и много контузени играчи. Видяхте, че вчера имахме почти изцяло нова защита. Имаме поливалентни футболисти. Във футбола е така - няма пълно щастие.

"Относно моето изказване за играта на Септември срещу нас и играта им срещу ЦСКА? Направи ми много силно впечатление, имах чувството, че отборът на ЦСКА беше отишъл на разходка, но срещу нас Септември играха коренно различно (б.р. - "червените" победиха с 5:1). Може би са били изморени или са решили, че срещу ЦСКА няма да имат шанс. Направи ми впечатление, журналистите също се съгласиха с мен, може да пуснем двата мача да ги гледаме. Често казвам неща, които не са удобни за много хора, нося си последствията. По-добре да кажеш това, което мислиш в очите, отколкото да се мазниш на един, на друг и да замиташ проблемите", каза Стефанов. 

"Какво мисля за ВАР ли? В системата ВАР справедливите моменти са много. Играта е на над 100 години, всичко досега се е решавало от съдиите, имало е и много по-грозни отсъждания от тези, които бяха онзи ден на мача с Левски. Помните ли баража между Витоша и Пирин? Пак беше този съдия (Станислав Тодоров). Двата отбора спряха да играят, съдията каза "Вкарай я". И Дейвид Копърфийлд да го сложите, с ВАР, без ВАР, все тая. Съдията решава. Не е ли така? Браво, един журналист каза "факт". Е, браво, имаш дупе. Има мъжкари тук. Питам ви ще има ли смисъл от системата ВАР. Цяла България видя, целият стадион видя как Витоша и Пирин спряха, съдията каза: "Давай, вкарай я", ритнаха я, влезе, Пирин изпадна. Край! От тъч дава засада! Каква система?! За какво ти е система? Има хора, които са казали да се реже до кокал. И от космоса да сложат система, все същото. За спорните ситуации може би ВАР ще помогне, но за нещата, в които отсъжданията са страшни, въпреки че е очевидно кое е правилното… Шапка свалям на Давидов, изкара мача вчера, а силно се съмнявах. Давидов вдигна летвата обаче, сега хората ще искат да им свирят така. Да, казах преди мача разни неща, но това беше предупреждение. Нали знаете: бий самара, за да знае магарето. Имаше едно момче, което беше с панталони и си свири мача. Дано на мачовете на Славия не слагат само международни съдии. Да ни слагат такива, дето не са изцапани. За какво ти е международен съдия? Да ти отреже главата международно", продължи босът на Славия. 

"Част от журналистите са джендъри. Някои от вас гласува ли за "Футболист на годината"? Ти за кого гласува? А, за Десподов?! Защото си чорбарче? Поне си честно момче! Е, как така ти дойде за Десподов бе, моето момче? Какво ти донесе той? Какво направи? Един гол има в националния отбор. Вкара на Чепръчене и Верея ли? Сигурен ли си? Георги Петков взе Купата на България. Помните ли? Георги Петков след дни става на 43 години. Една купа тежи ли повече от един гол? Дано на 43 години и вие сте свежарки като него. Би трябвало справедливо да се определят достойнствата. Левскарите пък ги е яд, че Георги не полегна и не ги направи носител на Купата на България. Има и журналисти, които мисля, че са гласували основно под натиск. Малки сте още да ви обяснявам. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019