Бившият вратар на Славия, Локомотив (Пловдив) и Левски Стефано Кунчев се завръща по българските терени. 25-годишният страж съобщи пред БЛИЦ СПОРТ, че преминава в редиците на новака в Първа професионална лига Локомотив (Горна Оряховица).

Както вече стана ясно, треньор на "железничарите" стана Ангел Червенков, който разчита под рамката още на Пламен Колев и Радослав Рашков.

"Завръщам се по българските терени. Надявам се да се разберем с Локомотив (Горна Оряховица) и да започна подготовка с отбора на 20 юни. Радвам се, че ще работя в амбициозен клуб с класен треньор, какъвто несъмнено е Ангел Червенков. Локомотив (Горна Оряховица) има добри вратари в лицето на Рашков и Пламен Колев. Ще се опитам да им бъда добра конкуренция", коментира 25-годишният Стефано Кунчев пред БЛИЦ СПОРТ.

Днес той се прибра от Норвегия, където в последните месеци игра за третодивизионния Егерсундс ИК. Преди това той се подвизава в гръцкия Трикала, където помогна за класирането на тима във втора дивизия, след като преди това изкара неуспешен престой в Левски.

"В Норвегия изиграх 8 мача за първенство и 2 за Купата. Оставих Егерсундс с най-добрата защита в нашата лига, защото в тези 10 мача имах 5 сухи мрежи и общо само 7 допуснати гола", разказа Кунчев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ