Стефан Данаилов няма нужда от представяне. Той е популярен не само като актьор и политик, но и като един от най-големите привърженици на ЦСКА. Във връзка с днешния реванш за Купата с Левски БЛИЦ СПОРТ потърси легендарния българин.

-Г-н Данаилов, каква е нагласата ви преди втория полуфинал между „сини” и „червени”?
-Знаете ли, аз винаги съм бил позитивно настроен. Така съм настроен и в момента. Вярвам в отбора и знам, че ще победи. И не само, че ще победи, но и ще елиминира Левски.

- Тимът от „Герена” обаче има добра преднина – 2:0 от първата среща?
- Така е. Неоспорим факт. Но когато ЦСКА е опрян до стената, тогава е най-опасен. Сега е последният шанс на нашите момчета, след като изпуснаха титлата.

-Статистиката показва, че откакто Делио Роси е треньор на Левски, отборът никога не е допускал три гола в един мач. А сега на ЦСКА са му нужни минимум толкова попадения и успех с два гола разлика.
-Ами то винаги има първи път, нали знаете. А си спомнете какъв беше съставът ни в първия двубой – липсваше половината ни отбор. Имахме контузени, наказани. Сега обаче всички са на линия. Това ми дава вяра. Сигурен съм, че „Червена” България ще ликува довечера!

- На 5 май предстои голям празник във връзка със 70-годишнината на клуба. Ще ви видим ли на стадиона?
-Получих покана, но вероятно няма да отида на шоуто, защото имам здравословни проблеми – трудно вървя и още по-трудно изчаквам стълби. А много, много ми се иска да съм там, защото обстановката ще е прекрасна, тъй като имаме велика публика. Но по-важното е, че духом ще съм там. Както винаги съм бил духом с ЦСКА – години наред, много години...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ