Станимир Стоилов е отказал да поеме националния отбор на България, пише "Тема спорт". Преди няколко дни той е получил покана от президента на БФС Борислав Михайлов да наследи Петър Хубчев на овакантения пост.

Мъри обаче е отхвърлил предложението да се завърне начело на националите с мотива, че плановете му са свързани с работа в чужбина. Преди малко повече от месец той отказа да поеме и Левски, изтъквайки същата причина.

Стоилов има два престоя начело на националния отбор на България. През април 2007 година застана временно начело на „лъвовете“ след напускането на Христо Стоичков и в два мача записа две победи. В началото на 2009 година отново пое националите, но на 7 септември 2010 година подаде оставка след загубата с 0:1 от Черна гора в София. За този период той постигна 3 победи, 4 равенства и 7 загуби.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Така фаворит за нов национален селекционер остава Красимир Балъков. Назначението му трябва да бъде официално обявено най-късно до седмица, а контрактът да влезе в сила от 1 юни.

В първите две евроквалификации трикольорите направиха равенства - 1:1 с Черна гора в София и 1:1 с Косово в Прищина. Дебютът на новия селекционер ще бъде на 7 юни при гостуването на Чехия, а три дни по-късно приемаме Косово.