Станимир Стоилов спечели за втори път приза за най-добрият треньор на България. Наставникът на Астана бе на върха през и 2015 година.

Мъри отвя конкуренцията и събра 272 гласа, а след него останаха Николай Киров (Ботев) и Стамен Белчев (ЦСКА).

Стоилов продължи хегемонията на Астана в Казахстан с четвърта поредна титла през изминалата година. Той написа още една златна страница в клубната история. "Синьо-жълтите" играха в групова фаза на европейски турнир за трети последователен сезон, успявайки за първи път да се класират за елиминациите на Лига Европа. В поредния си европоход 50-годишният специалист изведе Астана до победи над шампионите на Полша, Шотландия и Чехия - Легия Варшава, Селтик и Славия Прага. Стоилов е единственият български треньор, класирал отборите си общо пет пъти в групова фаза на европейски клубен турнир.

Стоилов пропусна церемонията "Футболист на годината за 2017 година", тъй като вчера замина спешно на преговорите за бъдещето си. Наградата му бе получена от помощника в Астана - Цанко Цветанов.

“Искам от името на Станимир да благодаря на всички, които са гласували за него. Това е голяма чест за нас като екип. Искам да пожелая успехи на всички през новата година”, каза Цветанов.