Италианският Аталанта ще се опита да отмъкне смятания за сигурно ново попълнение на ЦСКА Яго Амарал Бордучи от Интернасионал, твърдят бразилските медии. 21-годишният футболист има договор с клуба от Порто Алегре до 2021-а година, но бразилците ще го продадат още през тази зима. 

В местните медии излезе и информацията, че той вече е договорен за ЦСКА, като трябва да дойде като резерва и алтернатива на Жеферсон с тенденция да го смени при евентуален трансфер. Заради интереса на Аталанта към играча обаче може да има съвсем различен развой и един от големите таланти да не пристигне в България.

Италианците са сред хитовете в Серия "А" и не жалят средства да се подсилват с качествени футболисти от цял свят. Преди година Аталанта извади 4 милиона евро за защитника на Лудогорец Хосе Паломино, който се наложи като титуляр и за бергамаските.

ЦСКА имаше сериозен проблем с лявата зона на защитата след контузията на Жеферсон. При отсъствието му в тази зона бяха налагани последователно Ангел Лясков и Борис Секулич, но Нестор Ел Маестро бързо разбра, че няма равностоен заместник на поста. Това е накарало ръководството да потърси алтернатива, но в крайна сметка „червените“ могат да се разминат с Яго Бордучи.

Преди време Яго Бордучи бе спряган и за трансфер в българския шампион Лудогорец. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019