Александър Георгиев е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен), информира пресаташето на клуба от Втора лига Димитър Стефанов.

До края на миналата година младият специалист беше селекционер на юношеския национален отбор на България до 17 години. Александър Георгиев е роден е през ноември 1981 година в София. Като футболист (полузащитник) започва в столичния Септември, където преминава през всички формации в детско-юношеската школа (ДЮШ) и достига до мъжкия тим, в който остава до 2002 година. След това играе за Академик (София) и паралелно с това е приет в НСА. През 2005 г. вече е треньор на родния Септември. Две години по-късно учи на футбол подрастващите в ДЮШ на Левски (София). До 2012-а води гарнитурите U17, U19 и дублиращия тим на „сините“. В последния започва като помощник на Бисер Хаздай.

След отиването на опитния специалист в треньорския щаб на мъжкия състав, Сашо Георгиев извежда дубъла като старши наставник до шампионската титла на България през сезон 2008/2009. Другият връх е през 2011/2012, когато водения от него състав на юношите младша възраст печели Купата на България след 4:0 на финала над Славия. В периода 2013-2016 г. е селекционер на националните отбори на България за юноши U19 и U17.

От края на миналата година вече е треньор с лиценз УЕФА “ПРО”, завършвайки курса с познати имена – Христо Янев, Даниел Боримиров, Александър Томаш, Светльо Тодоров и други. Младият наставник е специализирал в Коверчано (Италия), испанските клубове Реал (Мадрид), Барселона и Еспаньол.

"Не се разделяме с досегашния старши треньор Бойко Цветков. Той вече има нова задача – заедно с директора на ДЮШ Красимир Мечев да възродят детско-юношеската школа на клуба“, каза спонсорът на Спартак Иван Динов.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА