Сливен не се даде на Локо (Пд) пред екзалтираната публика на стадион "Хаджи Димитър", като срещата завърши 1:1. Това бе първи мач на "войводите" в елита след 15-годишна пауза. Двубоят бе посетен от 8000 души, които неистово подкрепяха любимците си през цялата среща. Домакините първи вкараха, а точен бе Стефан Киков още в 18-ата секунда. В 62-ата минута Йордан Милиев изравни за "смърфовете". Сред официалните гости бе президентът на БФС Борислав Михайлов, който преди началото ма мача връчи купа на Сливен за първото място през изминалия сезон на Източната "Б" група. Да подкрепят своите на стадиона присъстваха и президентите на двата клуба Йордан Лечков на Сливен и Галя Топалова на Локо (Пд).
През първото полувреме избраниците на Дуци Симонович напълно надиграха "смърфовете". Само 18 секунди след началния съдийски сигнал Владислав Ямуков проби по дясното крило и стреля, а Стефан Киков откри резултата при добавката - 1:0. До почивката гостите не успя да сътворят нищо пред вратата на Чавдаров, за сметка на това Мирослав Миндев пропусна две уникални възможности да удвои преднината на Сливен. При едното положение топката се удари в гредата.
През второто полувреме "смърфовете" изравниха играта и в 62-ата минута Йордан Милиев възстанови равенството с глава. "Войводите" продължиха да нападат, но слабости в завършващата фаза на атаката не им позволиха отново да поведат в резултата и така двата отбора си поделиха по една точка. /БЛИЦ

СЛИВЕН – ЛОКО (Пд) 1:1
1:0 Стефан Киков (1), 1:1 Йордан Милиев (62) 

Сливен: Чавдаров, Г. Стоянов, Киков, Динев, И. Янев, Бакалов, Ив. Стоянов, Ценов, Г. Янев, Ямуков, Миндев

Локо (Пд): Ставрев, Мечечиев, Милиев, Сечков, Кюмюрджиев, Вели, Горанов, Въндев, Еривертом, Ан. Тодоров, Заков

София, ст. “Хаджи Димитър” – 8000 зрители
Съдия: Георги Игнатов
 
Още снимки от стадион "Хаджи Димитър": ТУК!