След 18-годишна пауза "Ботев" (Пловдив) отново е в Европа. "Жълто-черните" са там благодарение на проблемите в ЦСКА, а днес от 17:00 часа гостуват на казахстанския Астана.

Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов има амбиции да задържи тима достатъчно дълго в евротурнирите, а опитът в тях е на негова страна. Неочакваното участие в Лига Европа обаче има и друга страна - тимът нямаше време да се подготви максимално добре и това бе признато от Мъри.

Иван Цветков и Валери Домовчийски няма да вземат участие в срещата, но Стоилов разполага с дълга скамейка и има на кого да заложи. Новото попълнение Ромарио Кортзорг ще бъде на върха на атаката, а зад него ще действа Мариян Огнянов. По крилата ще оперират Вандер Виера и Абел Анисе. Младата звезда на "Ботев" Тодор Неделев не е напълно възстановен от контузията си, но попадна в групата и вероятно ще се появи в игра след почивката. Стоилов ще заложи на Томаш Иршак и Борис Галчев като вътрешни халфове, а отбраната ще бъде съставена от Христов, Грънчаров, Спрокел и Минев. На вратата ще застане Адам Стаховяк.

Домакините от бившата съветска република не крият амбициите си да елиминират пловдивчани. Наставникът Мирослав Беранек призова феновете за мощна подкрепа и обеща отборът му да действа офанзивно. Астана ще е без двама титуляри в лицето на контузенте Остапенко и Киров. Най-известното име в тима е бразилецът Зелао, който доскоро беше съотборник на Ивелин Попов в Кубан. Домакините ще действат с трима в защита, а атаката ще се води от Исламхан и Нусарбаев.

____________.jpgАстана - "Ботев" (Пловдив)botew.jpg
17:00 часа, стадион "Астана Арена"
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Пряко в сайта на ТВ7



Вероятни състави:

Астана: Ерич; Айсебеков, Зелао, Дмитренко; Консбаев, Коробин, Игуманович, Нурдаулетов, Кетевоама; Исламхан, Нусарбаев
Старши треньор: Мирослав Беранек

"Ботев": Адам Стаховяк; Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Абел Анисе, Вандер Виера, Ромарио Кортзорг
Старши треньор: Станимир Стоилов

Съдия: Георги Вадачкориа (Грузия)