Славия победи с 1:0 Локо (Сф) в "Надежда" в последната среща от 15-ия кръг на "А" група, с която бе закрит полусезона в елита. Единственото попадение в мача реализира Благо Георгиев в 74-ата минута.

Успехът е втори пореден за "белите" при гостуване в "Надежда". През декември 2007-а славистите удариха с 2:1 "железничарите", а днес ги биха минимално. С прибавените три точки Стевица Кузмановски и футболистите му събраха 20 в актива си и се изкачиха с две позиции нагоре в класирането до осмото място. Локо (Сф) пък ще зимува шести с 22 точки.

Благодарение на победата над "железничарите" Стевица Кузмановски по всяка вероятност ще продължи да води "белите" и през пролетта.

През първото полувреме и пред двете врати се откриха голови ситуации, но топката така и не влетя в мрежата. Младият страж на гостите Марио Кирев бе блестящ преди почивката, като на няколко пъти спаси сигурни попадения.

Още в 1-ата минута пред домакините се откри шанс да открият. Левият бек Виктор Дениран сгреши с отиграването и топката попадна във Владимир Джилас, но той от няколко метра би право в тялото на Марио Кирев. В 9-ата минута Ваня Джаферович засече с глава центриране на Кристиан Добрев, но топката се отби в гредата.

В 17-ата Благо Георгиев не можа от близко разстояние да разстреля Игор Бонджулич. В ответната атака Пасков нанесе опасен удар с глава, но Кирев спаси. Секунди след това отново стражът на Славия трябваше да демонстрира отличен рефлекс, за да опази мрежата си суха след шут на Джилас. В 31-ата минута отново Кирев се представи блестящо. Младият страж отрази удар с глава от близко разстояние на Пасков. В 43-ата минута Мартин Кавдански пропусна да засече отлично центриране на Благо Георгиев от пряк свободен удар. При 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

В 50-ата минута Благо Георгиев се озова на стрелкова позиция, но се забави и не успя да нанесе удар. В 63-ата минута Марио Кирев излезе извън полето си, за да изчисти топката.

В 72-ата минута Владимир Джилас реализира след центриране на Аделино Лопеш отдясно, но попадението бе отменено заради засада. В 74-ата "белите" поведоха в резултата. Националът Благо Георгиев пое топката от центъра на терена, напредна и със силен удар от далечно разстояние реализира за 0:1.

В 82-ата минута Мбайе Диоп пропусна да реши срещата. Сенегалският нападател би в аут от 5 метра, след като бе останал очи в очи срещу Бонджулич. В 87-ата минута удар на Благо Георгиев от пряк свободен удар се отби в стената и излезе в корнер. В последвалото ценриране не се случи нищо опасно в полето на Бонджулич, а "железничарите" направиха отчаян опит да организират контраатака. В 90-ата минута силен удар на Благо Георгиев от малък ъгъл бе отразен трудно от Бонджулич. В триминутното продължение не се случи нищо запомнящо се и "белите" се поздравиха с победата.
 
ЛОКО (Сф) - СЛАВИЯ 0:1
0:1 Благо Георгиев (74)
 
ЛОКО (Сф): 1.Игор Бонджулич, 11.Кристиан Добрев, 5.Георги Марков, 3.Ваня Джаферович, 22.Иван Бандаловски (53-15.Данаил Митев), 24.Иван Пасков, 10.Светослав Дяков, 30.Димо Атанасов, 8.Виктор Шпишич (79-27.Румен Рангелов), 17.Иво Димитров (46-20.Аделино Лопеш), 19.Владимир Джилас
 
СЛАВИЯ: 12.Марио Кирев, 2.Владимир Иванов, 5.Мартин Кавдански, 24.Борислав Павлов, 14.Виктор Дениран, 4.Славчо Георгиевски, 27.Павле Попара (90-6.Георги Самокишев), 7.Благо Георгиев, 33.Галин Иванов (46-17.Мартин Керчев), 77.Милан Коприваров (84-15.Радослав Анев), 22.Мбайе Диоп
 
София, ст. "Локомотив" - 800 зрители
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Георги Марков (Локо); Мбайе Диоп, Галин Иванов, Мартин Кавдански, Виктор Дениран, Владимир Иванов, Благо Георгиев, Павле Попара (Славия)