Славия успя да спечели с 3:2 домакинството си на Черно море от 22-ия кръг на Първа лига. "Белите" се завърнаха на своя стадион в "Овча купел" за първи път от 20 август 2017 година. Тимът на Златомир Загорчич успя да зарадва верните си фенове със сладък успех. 

Цветелин Чунчуков откри резултата в деветата минута, а още до почивката футболистите на Черно море осъществиха пълен обрат. В 33-ата минута Цветомир Панов изравни, а в 44-ата Дани Кики също опъна мрежата на Георги Георгиев. За бившия страж на Верея днешната среща беше официален дебют за Славия. Георгиев получи шанс при отсъствието на болния Георги Петков и наказания Емануеле Джерия. Антонис Стергиакис пък беше резерва.

Играчите на Славия, и по-специално Радослав Кирилов, се развихриха в заключителната част на мача. Завърналият се от Италия нападател блесна с два гола в края, донасяйки победата на "белите" с 3:2. Кирилов първо изравни със страхотно попадение от дистанция в 81-ата минута, а във втората минута на добавеното време вкара победния гол. 

След успеха Славия събра 27 точки и е на деветото място във временното класиране. Черно море, който преди дни победи ЦСКА с 2:0, има 34 точки. Тимът на Илиан Илиев е на шестата позиция към момента. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка