Славия и Берое проявяват интерес към бившия национал Александър Цветков, твърди „Тема Спорт“. Вчера универсалният футболист разтрогна договора си с Черно море и вече е свободен агент. В последните мачове халфът, който нерядко бе ползван и като централен защитник, не бе взиман в групата за мачовете от треньора Илиан Илиев. Цветков бе на терена в 26 шампионатни двубоя този сезон, в които не успя да се разпише.

Славия има нужда от играч като 27-годишния Александър, още повече че след края на сезона „белите“ ще бъдат напуснати от Иван Минчев. Офанзивният халф на столичани има предварителен договор с Берое. Треньорът на тима от "Овча купел" Златомир Загорчич познава отлично качествата на Цветков, тъй като двамата работиха заедно в Литекс. Заги може да използва бившия си играч както в халфовата, така и в защитната линия - и двете имат нужда от подсилване.

От Берое също следят отдавна ситуацията с вече бившия футболист на Черно море. Не е тайна, че наставникът на заралии Александър Томаш харесва качествата на играча. Преди време Цветков бе искан и от Левски, но от „Герена" не се разбраха с варненци за трансфер на играча. Сега „сините“ едва ли ще проявят интерес към него.