Треньорът на Левски Славиша Стоянович даде пресконференция след първата тренировка на тима за 2019 година, на която  разяснение дали остава и докога ще води „сините“. Наставникът сподели какви изисквания има и какви нови играчи желае в отбора си.

„Пожелавам на всички късмет и здраве през новата година. Тук съм! Имаше много дезинформации, инсинуации и манипулации през последните 20 дни или месец. Имаше оферта от националния отбор на Латвия и от още два клуба. Не беше лесен период за мен. Уж трябваше да съм в почивка, а не беше точно така. Важното е, че ще бъда тук до лятото, когато ми изтича договорът. Той не е за две години, както четох някъде, а за 1+1 години. После ще се разбере дали ще остана или ще си тръгна“, уточни роденият през 1969 година специалист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Искам да покажем по-добро представяне от това в последния месец на есенния дял на първенството. То не беше такова, каквото искахме, и не завършихме годината по начина, който целяхме. Сега е нова подготовка. Ще сменим системата на работа, ще има промени в отбора и в треньорския щаб.

Аз съм свикнал, че в професионалния футбол реалността бързо се променя. Исках да започнем с някои нови играчи. За първата тренировка не стана, надявам се такива да има колкото се може по-бързо. Да дойдат играчите, които поисках за нашия отбор.

На срещата със Спас Русев обсъдихме технически неща около отбора, подготовката в Кипър, листата с играчи, които ще пътуват за лагера, и тези, които ще останат в България. Има още малко въпроси по това. Утре след медицинските прегледи ще реша кои ще пътуват и кои остават. Със сигурност няма да е като през есента, когато работих с 28 полеви играчи и шестима вратари. С 34 футболисти не е нормално да се работи. Сега ще бъде по-различно и искам в Кипър да съм с 24-ма полеви и трима вратари.“

„Имаме нужда от нови играчи. Имаме дефицит на централни защитници, а ако може и някой халф да намерим. Има интерес към Станислав Костов от други отбори. Ако той си тръгне, трябва да търсим и нападател. Ще видим и медицинските прегледи на Ники Михайлов. Ако не е добър резултатът, може да потърсим и още един вратар. Работата в Кипър ще покаже дали имаме нужда от още нещо.“
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019