Словенският специалист Славиша Стоянович подписа договор с Левски на 23 юли 2018 година. Той замени на поста италианеца Делио Роси, след отпадането на "сините" от Вадуц в Лига Европа.

Славиша започна отлично с пет поредни победи, а играта на "сините" стана по-офанзивна и красива. Успехите над Ботев (Враца), Дунав, Септември, Етър и Берое сплотиха колектива, а феновете се върнаха на стадиона.

Последва загуба от Локомотив (Пловдив) с 0:1, но след нея Левски се върна на победния път - успехи над Витоша, Атлетик (Куклен) за Купата, ЦСКА и Славия. Двата последни мача спечелиха феновете на страната на Славиша. И дойде дербито с Лудогорец. Слабо първо полувреме и отлично второ, но столичани отстъпиха с 1:2 пред шампионите. 

"Сините" се реваншираха с победа със 7:0 над Верея, но дойде мачът за Купата на България срещу Черно море във Варна. Драмата там бе пълна, а Левски отпадна след дузпи. Този мач бе преломен за представянето на тима под ръководството на Стоянович до края на календарната година и сякаш бе начало на края на престоя му на "Герена". Успех над Ботев (Пловдив) с 4:1, който обаче бе последван от две поражения - 0:1 от Черно море и болезненото 1:3 от Ботев (Враца) на "Георги Аспарухов".

Играта на Левски се промени коренно, а победите над Дунав и Етър не стоплиха никого. В същото време Левски отстъпи пред Берое в стара Загора и направи равенство 2:2 срещу аутсайдера Септември.

Така в края на полусезона Левски зае третото място с актив от 41 точки и изоставане от 10 точки зад лидера Лудогорец. Вторият ЦСКА е с 45. За "сините" вече бе останала само борбата за второто място, а самият Стоянович също абдикира от борбата за титлата.

Общо в Левски словенецът записа 20 мача на скамейката. 18 двубоя в Първа лига и два за Купата на България. В първенството словенецът успя да изведе тима до 12 победи, записа само едно равенство и инкасира 5 загуби. За Купата регистрира успех над Атлетик (Куклен) и поражение след дузпи от Черно море, което всъщност го постави на изхода на клуба... БЛИЦ СПОРТ

Славиша Стоянович в Левски:
Първа лига
18 мача, 12 победи, 1 равенство, 5 загуби, г.р. 37:16

Купа на България
2 мача, 1 победа, 1 равенство (загуба след дузпи), г.р. 8:2

Общо
20 мача, 13 победи, 2 равенства, 5 загуби, г.р. 45:18