Нова лоша вест за българския футбол! След кратко боледуване от този свят си отиде един от емблематичните играчи на Локомотив (Сф) от близкото минало – Трайко Соколов. Това съобщи пресаташето на "червено-черния" клуб  Атанас Станкушев в личния си профил в социалната мрежа.

Трайко Соколов е роден на 9 септември 1951 г.  В кариерата си е играл за Локо (Сф), чиито юноша е, ЖСК Славия, Родопа (Смолян), Ботев (Пд), Миньор (Пк) и Хибърниънс (Малта). Има 298 мача и 45 гола в "А" група (258 мача с 34 гола за Локомотив).

Дебютира в "А" група едва 18-годишен с екипа на ЖСК в мач срещу Чардафон – Орловец (Габрово). Започва като титуляр в средата на терена с Тодор Колев и Ивайло Георгиев при загубата с 1:2. Като войник играе в Смолян. С пловдивския Ботев е носител на Балканската купа.

"Треньорът, на когото съм най-много задължен, е Данко Роев. Васил Методиев също беше изключителен треньор. Той имаше едно особено качество – не държеше гарез. Носеше на майтап. Всички футболисти го обичахме", призна преди време Соколов в интервю пред "Витоша нюз".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Трайко беше основна част от големия тим на Локомотив, който направи истински фурор в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1979/1980 и стигна до четвъртфинал, елиминирайки по пътя си Ференцварош, Монако и Динамо (Киев).

Шампион на България през 1978, бронзов медалист през 1979 и финалист за Купата на Съветската армия през 1975 и 1977 г.

Има 4 мача за "А" националния отбор. В евротурнирите има 12 мача и 1 гол. Бил е треньор на Локомотив (Сф), Чардафон (Габрово), Флориана (Малта). В продължение на дълги години беше мениджър в компанията "Сираков, Танев и ко".

В последно време ходеше и дежурен делегат на мачове от детско-юношеските първенства. Един от уважаваните ни футболни ветерани. Беше основен организатор на детско-юношеския турнир "Атанас Михайлов – Никола Котков".

Екипът на Агенция БЛИЦ изказва най-искрените съболезнования към семейството и близките на Трайко!