Спор около евентуален мач между Черно море и Спартак е на път да взриви турнира в Албена. Надпреварата е от 4 до 13 февруари, а в нея ще участват и двата варненски тима. Организаторите обаче ще поставят местните врагове в различни групи, тъй като са притеснени, ако се срещнат на терена.

"Възможно е напрежението да ескалира в неприятна посока, ако варненските отбори обаче се срещнат на големия или малкия финал. Тогава ще мислим какво да правим и при всички положения ще се съобразим с желанията на двата клуба", заяви пред "7 дни спорт" шефът на отдел "Спорт" в Албена Николай Златев.

Треньорите Никола Спасов и Георги Мирчев обаче държат да има дерби на Варна в Албена. "Не виждам защо трябва да сме в различни групи. Ако жребият реши да играем - няма проблем. Това все пак е една контрола от предсезонната подготовка. Не виждам от какво трябва да се притесняваме", коментира Спасов. Мирчев пък уточни, че в зимните проверки резултатите не го интересуват и колкото по-сериозни съперници срещнат, толкова ще е по-добре за "соколите". /БЛИЦ