"Синя“ България буквално въстана срещу рефера Георги Кабаков. Само за няколко минути след назначаването му за главен съдия на дербито между „Левски“ и „Лудогорец“ в Разград форумите на привържениците прегряха, а от НКП излязоха със светкавична декларация срещу пловдивчанина.

„Футболна България знаеше, че пловдивчанинът ще бъде Избрания. Случайност? Не ни се вярва... Кабаков е арбитър, в който нямаме никакво доверие. Миналата година сътвори жестоки гафове. В Русе още се чудят как не видя гол с ръка и не отсъди дузпа с червен картон за удари от бокса? Привържениците на „Левски“ настояваме за честен футбол. Знаем, че сме неудобни и дразним, когато сме на върха, пише "Монитор".

Знаем, а и другите знаят, че може да станем още по-неудобни. Знаем, че и Кабаков го знае... В събота ще доминираме по трибуните и ще сме гости само формално. Дано съдийската бригада да не бъде в главната роля“, предупредиха левскарите. Помощници на Кабаков ще са Мартин Маргаритов и Деян Вълков, а четвърти съдия ще е Станислав Тодоров.

На „Герена“ се готвят усилено за дербито, като треньорът Славиша Стоянович е въвел железен режим за провеждането на тренировките до мача в Разград. Словенецът е дал разпореждане преди, по време и след заниманията в тунела и пред съблекалнята да не се допуска никой друг освен играчите, треньорският щаб, лекарите и масажистите. Забраната важи за всички останали служители на клуба, а през седмицата бяха закрити и всички тренировки за медии и привърженици. Добрата новина за Стоянович е, че състоянието на Давид Яблонски се подбрява. Защитникът на „Левски“ се оплакваше от травма в адукторите и не тренираше пълноценно, нолекарският щаб е обнадежден

Самият играч пък е категорияен, че ще стисне зъби и ще е на линия за гостуването на „Лудогорец“. Под сериозна въпросителна остават Паулиньо и Богдан Вашчук. Бразилското крило обостри травма по време на двубоя със „Славия“ (2:0), а естонецът има мускулен проблем. Напълно излекувани от травмите си са Станислав Костов и Габриел Обертан.   Възпитаниците на Славиша Стоянович имат аванс от 2 точки пред втория „Лудогорец“ и 3 пред ЦСКА преди възловия мач в Разград утре.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019