Българският национален отбор по футбол получи наказание от УЕФА заради расистки прояви на феновете в двубоите с Косово и Чехия. То обаче е доста по-леко от очакваното и в крайна сметка от централата помилваха родния национален отбор. До лекото наказание се стигна благодарение на контактите на президента на БФС Боби Михайлов в УЕФА. Освен това от европейската централа изглежда са удовлетворени от старанието на БФС да се бори срещу корупцията във футбола.

Решението на европейската централа гласи, че "лъвовете" на Красимир Балъков няма да могат да разчитат на пълна подкрепа в двубоите от европейските квалификации срещу Чехия и Англия. Но все пак на трибуните ще има привърженици. Имаше вариант, тъй като това не е първо провинение, България да играе пред празни трибуни един от двата мача. В крайна сметка от УЕФА решиха да затворят само части от стадиона за двете домакинства от евроквалификациите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За двубоя с чехите, който е на 17 ноември ще има 3000 празни седящи места в сектор „Б“ на националния стадион „Васил Левски“. 

За домакинството с Англия, което е на 14 октомври, трябва да бъдат празни 5 хиляди седящи места на националния стадион, като БФС трябва да уточни кои редове ще са празни.

Нашата квалификационна група за Евро 2020

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020 - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ