В деня на 55-годишнината от създаването на Нефтохимик детско-юношеската школа на клуба отбеляза официално началото на спортно-състезателната 20017/2018 г. В спортен център "Изгрев" се събраха отборите от всички възрасти, със своите треньори, с изключение на Елитния отбор до 19 години, който е на лагер в Сливен. Двойния празник споделиха и част от футболистите на представителния тим, заедно с техния наставник Николай Кръстев. 

Водосвет за здраве отслужи отец Игнатий, който пожела на децата да не спират да спортуват и да пожънат много спортни успехи. Изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров изрази увереност, че предстои ползотворна футболна година за школата на Нефтохимик. 

"Радвам се, че този хубав празник е съпроводен с една добра победа на мъжкия ни отбор снощи, за която ги поздравявам. На този ден, преди 55 години, работници от нефтозавода за първи път, в приятелски мач срещу Локомотив (Бургас), откриват нашия клуб. На всички наши футболисти пожелавам много успехи, много победи, здраве и късмет", каза той. 

Празникът завърши със своеобразна възстановка на паметния мач от преди половин век. Специално участие в нея взеха децата от отбора на Локомотив (Бургас) - набор 2007 г., със своя треньор Костадин Джамбазов. Заедно с връстниците си от Нефтохимик те отново изиграха мача, ознаменувал началото на "зеления" клуб.