Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Експертизище изясняват причината за катастрофа с четиримата убити футболисти от Павликени. Назначени са съдебно-медицинска и техническа експертизи, като е възможно да се стигне до четворна и дори петорна експертиза.

„Когато пристигнали нашите екипи на местопроизшествието край село Горна Студена, имало трима убити, а едното момче починало в линейката на път за болницата. Към момента по случая се води досъдебно производство, като без разрешение на прокурора материалите по него не се изнасят“, заяви по повод на кървавия инцидент гл. инсп. Атанас Атанасов, началник на „Пътна полиция“ към ОДМВР във Велико Търново. Той отчете и дейността на сектора до 31 август, пише "Труд".

За този период на територията на Великотърновска област са станали 975 катастрофи, като 150 от тях са тежки. 12 души са загинали, а 180 са ранени. Две от убитите са деца, а от ранените малчугани са 24. За съжаление, нарушенията на пътя растат с всяка измината година. За осемте месеца на тази година нарушенията на Закона за движение по пътищата са 46 251, докато за същия отчетен период на миналата година са 43 436.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

​​​​​​​Служителите на сектор „Пътна полиция“ са в пълна мобилизация за първия учебен ден. На 17 септември всички училища във Великотърновска област ще бъдат покрити с един или двама пътни полицаи. 90% от пешеходните пътеки край учебните заведения в областта са с освежена маркировка. И в момента представители на Община Велико Търново и на „Пътна полиция“ обхождат училищата. Атанасов припомни, че освен лекциите в часа на класа, обучения се провеждат и в детските полицейски академии в цялата област. Утре ще бъде открита и обособена площадка в село Балван. От „Охранителна полиция“ съобщиха, че в региона няма училище без охранителна система и жива охрана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!