Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю, в което засегна редица въпроси с клуба. Италианецът беше назначен преди пет месеца и сега обобщава първите си впечатления от „червените“.

„В началото прекарвах почти цялото си време в опит да разбера какво се случва около мен като организация и екип. Останах приятно изненадан от ЦСКА. Видях доста неща, които се правят правилно. И някои, които трябва да подобрим, най-вече откъм организация. Откъм техническа страна сме добре. Но има какво да се подобри“, обяви Джарета пред „Тема Спорт“.

„Едно от нещата, които е подходящо да изработим, е проект как да развиваме футболистите, особено младите. И тук говоря не само за задължителните тренировки, но и индивидуално – извън официалното им време с отбора. Под развитие имам предвид много елементи, като например игра с десния и левия крак, с глава и други подобни. Опитните състезатели също трябва да имат стремежа да се подобряват.“

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Професионалният играч не бива да изразходва само час-два на ден за футбола. Необходимо е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област. От своето идване и до момента, не съм видял такова желание във футболистите. Но това е сходен проблем и в Италия“, допълва спортният директор на „червените“.

„Най-важният капитал на клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите. Да инвестираш малка сума в млад играч и след това да го развиеш. Защото после може да го продадеш на печалба и съответно да събереш солиден капитал. Това всъщност е най-добрият начин да печелиш в страна като България, където няма много източници на приходи – нито от билети, нито от телевизионни и рекламни права. Ние се гордеем, че имаме много привърженици, но не можем да кажем, че голяма част от тях идват на стадиона“, отчита Кристиано Джарета.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери