Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев не гарантира, че настоящият шеф на централата Борислав Михайлов ще се кандидатира за нов мандат. До Конгреса през февруари остават четири месеца, а един от приближените до легендарния вратар призна, че няма нищо вярно в тиражираните информации, че апетит за поста на Боби имат двама от бившите му съотборници в националния отбор - Наско Сираков и Любо Пенев. Фурнаджиев похвали Михайлов за свършената през последните години работа, като изрази мнение, че със сигурност ще има повече от един желаещ да заеме ръководния пост в Бояна.

“Не знам за такава кандидатура в момента, но съм сигурен, че ще има поне една, която да застане срещу Борислав Михайлов. В интерес на истината от самия Боби не съм чувал дали ще се кандидатира отново за президент на БФС. Със сигурност обаче ще има опозиция. Няма нищо вярно в слуховете относно Наско Сираков и Любо Пенев и техния апетит към поста. Такава кандидатура няма, никой не я е издигал, никой не я е съобщавал. Започвайки с неверни слухове, стигнахме дотук”, заяви в студиото на „Спортал“ Фурнаджиев.

“Моето мнение съм го изразил неведнъж - за мен се постигна не малко във футболно естество през последните години. Самият Борислав Михайлов е признат и в Европа, и в цял свят - бе избран в Комисията за развитие на футбола във ФИФА, член е и на Изпълкома на УЕФА. Пишеше се уверено, че когато Платини си отиде, ще си тръгне и Боби, защото французинът е негов гръб. Видя се ясно обаче, че не Мишел му е бил гръб, самият той на себе си”, категоричен бе вицепрезидентът на БФС.