Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков говори пред медиите при първата публична проява на клуба за 2018 година. Клубната легенда не разкри нищо конкретно относно плановете на „червените“ на трансферния пазар. Той обяви, че бразилският бек няма да бъде глобен за закъснението си, тъй като има разрешение от клубното ръководство да остане в Бразилия с няколко дни повече. Марков призна, че се водят преговори с чуждестранен специалист за школата на „армейците“.

„Искам да честитя новата година на всички и най-вече на феновете, които ни подкрепят. Всички искаме да виждаме по-добър ЦСКА в спортно-технически план. Отбор, който с резултатите и изявите да удовлетворява и изискванията на ръководството, както и желанията на феновете“, обяви Пламен Марков.

„Целта е през пролетта отборът да събере повече точки. Да играе по-добре, така че да може в мачове с директни наши съперници да побеждава. През есента не достигна малко повече зрялост, опит и малко класа. Трябва да обръщаме внимание на развитието на отбора и да не се занимаваме със съдийство и други фактори.“

„Треньорът е човекът, който казва своите виждания и желания относно играчи на съответните постове. След това ръководството преговаря за условията и привличането на тези футболисти. Няма да се откажем да привлечем добър играч на какъвто и да е пост, стига той да отговаря на вижданията на нашия треньор.“

„ЦСКА е готов да се раздели с всеки, който не влиза в плановете на Нестор Ел Маестро и няма да бъде ползван през втората част от шампионата. Няма да изпадам в подробности за оферти към футболисти на отбора. Лансираха се различни версии за преотстъпване или продажба на определени играчи, но щом до момента няма обявена такава новина, значи не сме приключили с разговорите, свързани с отделни предложения към един или друг футболист“, допълни изпълнителният директор на „червените“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Безспорно Десподов е от най-добрите наши играчи. Беше обявен за №1 на България на 2018 година. Работим по въпроса за евентуалното привличане на негов заместник, но това ще бъде при условие, че се стигне до трансфер. Ние не можем да си позволим да се оголим на важни позиции. Кирил Десподов има договорни отношения с ЦСКА. Ако има оферта, която отговаря на финансовите условия на клуба и подхожда на неговите лични разбирания и виждания, той ще бъде трансфериран. Това, че самият Кирил иска да бъде продаден, е добре. Говори, че е амбициозен относно персоналното си развитие.“

„Няма да има санкции за закъснението на Жеферсон, тъй като той предупреди ръководството. Има разрешение да остане в Бразилия няколко дни повече, за да решава семейни проблеми и ще се присъедини към подготовката в Испания“, разкри Марков.

Изпълнителният директор на ЦСКА призна и че клубът търси чужденец за ръководител на школата на клуба: „Водят се преговори с няколко чужди специалисти относно бъдеща методическа помощ в детско-юношеската школа“.
Звезделин ХРИСТОВ, БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019