Славният някога Пирин (Благоевград), от който преди години за големия футбол тръгна Димитър Бербатов, е закъсал сериозно с финансите. БЛИЦ СПОРТ научи за жестока криза в клуба, изпаднал през миналия сезон от Първа лига. Раздирани от проблема с липсата на пари, "орлетата" сега са се запътили към Трета лига. Воденият от младия треньор Петър Златинов отбор в момента е на незавидното предпоследно 15-то място във втората ни футболна дивизия с едва 12 точки след 13 кръга.

От сигурни източници БЛИЦ СПОРТ научи, че в Пирин вече пети месец са без заплати. Преди гостуването на Черноморец (Балчик), загубено с 1:2 в неделя, очаквано се стигнало до бойкот, след като чашата на търпението преляла. 

Част от футболистите отказали да пътуват за двубоя от 13-ия кръг, което още повече утежнило задачата пред Петър Златинов. 

Ръководството на клуба опитало за момента да замаже положението с раздаване на... по 200 лева на играч. Това е сумата, която в Пирин получили през последните 5 месеца! 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Едва ли в момента има друг клуб в професионалния футбол на България, който да е в подобна жестока финансова криза. Положението е доста тревожно. Очевидно Община Благоевград не може да се справя сама с издържката на футболния отбор. Дано най-после се намерят спонсори, които да помогнат на Пирин", коментираха източниците на БЛИЦ СПОРТ. 

В Благоевград таят надежди, че Димитър Бербатов може да се намеси и да помогне на родния си клуб, въпреки че не е длъжен да го прави.

Някои от футболистите пък вече се оглеждали за нови отбори и през зимата смятали да търсят късмета си в други клубове. От началото на сезона "орлетата" стискали зъби и играели заради феновете и честта на клубната емблема. 

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019