Лятото е вече в разгара си, а заедно с това и записванията за втория Inter Academy Camp Bulgaria. “Нерадзурите“ ще се завърнат в гр. Бяла, обл. Варна между 30 юли и 4 август, за да продължат сътрудничеството си със Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла. Интересът към детския футболен лагер отново е голям, като до края на записванията остават по-малко от десет дни. Специалистите от Академията на 18-кратния шампион на Италия ще прекарат седмица на родното Черноморие, където, в компанията на свои български колеги, ще тренират деца на възраст между 5 и 17 години.

Първият Inter Academy Camp Bulgaria, състоял се между 10 и 15 юли 2018 година, бе повече от успешен. Участие в тренировъчния лагер взеха 107 деца от страната и чужбина, като в края на миналия ноември петте най-добре представили се деца имаха уникалната възможност да гостуват на Интер в Милано. 

Щастливците посетиха централата на клуба и се запознаха отблизо с историята му и спечелените трофеи, стъпиха на „Сан Сиро“, изгледаха на живо двубой от Серия „А“, а след неговия край се срещнаха лице в лице с Мауро Икарди и останалите звезди в редиците на „нерадзурите“.

Припомняме, че в началото на миналата година, за да обяви официало сътрудничеството между Inter Academy Camp и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, на специално посещение у нас бе лично техническият директор на Inter Academy г-н Марко Монти. Бившият футболист на Интер, Лацио и Аталанта не скри задоволството си от предоставените от Община Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ условия, а за високата оценка на организирания първи тренировъчен лагер на Интер у нас говори фактът за бързо удълженото сътрудничество между двете страни.