Футболните таланти от старозагорския клуб ДФК Шампион се представиха много силно в пърия блиц турнир в България по правилата на холандската и германската федерация. Надпреварата се проведе в Пловдив. "Шампионите" участваха с два набора - 2010 и 2011. При родените 2010 г. сили премериха 16 отбора. 

ДФК Шампион се класира за сребърния поток, след като записа три равенства в групите. Само малшанс лиши тимът от класирането в златния поток. В сребърния поток те стигнаха до финала, където победиха Локомотив (Пловдив). Така ДФК Шампион зае първото място в сребърния поток. 

"За момчетата ни от набор 2010 това беше първи турнир във формат футбол 7. През цялата надпревара отборът не записа нито една загуба, макар че никога преди това не беше играл този формат", доволно отчете треньорът Диян Петков, който похвали талантите и колегите си - треньори. 

При набор 2011 участваха 12 отбора, като ДФК Шампион се включи с три отбора. Първият се класира в златния поток, в който бяха само първите три тима от групите. Там "шампионите" се класираха първи. Това ги прати на полуфинал срещу Славия, където Шампион победи с 2:0 и се класира за финала. На финала ДФК Шампион победи Пловдив сити на дузпи, като редовното време завърши 2:2. 

Ники Кръстев спечели награда за най-добър халф. Другите два отбора на Шампион се класираха пък на финал в сребърния поток. 

От старозагорския клуб отчитат уникалното представяне на талантите си и техните треньори Диян Петков, Галиян Гонев и Емил Николов.