Полицията в Пловдив предприема мерки за опазване на обществения ред във връзка с провеждането на футболното дерби между отборите на Ботев и Локомотив, което ще се проведе при закрити врата с достъп само на определени длъжностни лица. Ангажирани за пропускателния режим са служители от частна охранителна фирма. 

„Предвидено е автобусите на двата футболни клуба да бъдат паркирани пред административната сграда на спортния комплекс, като този на гостуващия отбор ще се съпровожда от полицейски служители преди и след приключване на срещата по маршрута му от стадион „Локомотив", каза говорителят на Областната дирекция на МВР. 

От полицията в Пловдив обясниха, че предварително и с двата футболни клуба са съгласувани съвместните действия и необходимите мерки за недопускане на нарушения на обществения ред във връзка със спортната среща. 

Привържениците и на двата отбора са изразили готовност за организирано гледане на мача извън стадиона, съответно на общински паркинг северно извън комплекс „Ботев 1912" в кв. „Коматево" и в района на спортна база „Лаута" в кв. „Тракия".

На територията на град Пловдив е създадена организация мобилни полицейски патрули да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма