Септември София приема Локомотив (Пловдив) в мач от 29-ия кръг на Първа лига - втора осмица, група Б. Победния гол на Националния стадион "Васил Левски" реализира Суад Сахити (33). Двата тима са съперници и в полуфиналите на турнира за Купата на България, като първата им среща е само след няколко дни на 16 април в Пловдив. Така в рамките на по-малко от 3 седмици те ще изиграят 4 мача помежду си – 2 в групата си от втората осмица и 2 на полуфиналите в надреварата за купата на страната.

През първите 30 минути головите ситуации липсваха, а най-близо до попадение бяха гостите в 25-ата минута, когато Йосип Томашевич центрира отляво и белгиецът Нур Буна свали топката, но не успя да шутира, а след това Никола Марич от близка дистанция стреля право в гредата.

Седем минути по-късно Септември изненада „смърфовете“ и повде, след като Суад Сахити преодоля Илко Пиргов с удар от над 30 метра.

След почивката домакините първи застрашиха противниковата вратата, но Асен Чандъров шутира неточно. Малко след това Бирсент Карагерен бе близо до това да изравни, но топката премина на сантиметри встрани от гредата.

В 75-ата минута Септември имаше шанс да удвои аванса си. След центриране от корнер Пиргов не успя да се намеси добре, топката се отби в играч в черно-бяло и се озова в краката на Здравко Димитров, но ударът му бе блокиран от Томашевич.

До края на мача не се случи нищо любопитно и домакините спечелиха трите точки, с които събраха 26 в актива си и задминаха Дунав на третата позиция. Локо (Пд) е лидер в групата с 37 точки.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019