Септември победи Черно море с 2:1 в София в мач от 16 кръг на Първа лига. Столичани изоставаха в резултата, но успяха да обърнат своя съперник от Варна само за 16 минути. Жоржиньо бе точен за гостите, а за тима на Мариян Христов се разписаха Борис Галчев и Ишмаел Байду.

Първото полувреме не предложи почти нищо интересно за малкото зрители на стадион "Васил Левски". Борис Галчев на два пъти опита да притесни стража на "моряците", но безуспешно. 

Виктор Генев пък с топовен шут от 30 метра пробва да изненада стража на домакините, но топката излезе в аут.

Второто полувреме обаче предложи много емоции. В 55-ата минута Георги Илиев се възползва от грешка в защитата на Септември, отне топката и я подаде на Жоржиньо, който на празна врата не сгреши и изведе тима на Илиан Илиев напред в резултата.

Домакините натиснаха и след само 10 минути стигнаха до изравняване. Борис Галчев показа, че е един от най-добрите изпълнители на преки свободни удари и с красиво и прецизно изпълнение не остави шансове на Благой Макенджиев - 1:1.

Васил Панайотов пропиля отличен шанс да изведе отново варненци напред, а в 81-ата минута Септември стигна до пълен обрат. Тилев опита удар с глава, но прати топката в Ишмаел Байду, който с гърди и малко неволно успя да я насочи в мрежата за 2:1. Гостите имаха претенции за засада, но такава не бе отсъдена и попадението бе зачетено. 

До края Септември успя да удържи крехката си преднина и се поздрави с победата. Активът на столичани стана 10 точки, но те все още са на предпоследното 13-о място. Черно море пък е на шеста позиция с 21 точки, но толкова имат Етър и Локомотив (Пловдив), които са след "моряците" в класирането, но с по мач по-малко.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019