Сензационната загуба на “Левски” с 0:1 от Миньор насред “Герена” предизвика доста бурни реакции. Националният фенклуб на “сините” реагира мигновено, пускайки декларация във връзка с негативните развития в клуба в последните дни. БЛИЦ предлага на своите читатели мнението на запалянковците, като уточняваме, че няма редакторска намеса.
 
До Ръководството на ПФК „Левски” АД
 
До „футболистите” от представителния отбор
 
Позиция на Националния клуб на привържениците
 
Уважаеми г-да управници, уважаеми г-да „футболисти”,
 
С безкрайно съжаление и горчивина трябва да отбележим, че вчера станахме свидетели на един безумно слаб мач, в който „Левски” бе унижен от един селски отбор на „Герена”. Срамът обаче е за Клуба и неговата история, и за НАС - Привържениците.
 
Привържениците, които Ви подкрепят на 100%   до последния съдийски сигнал на всички стадиони в България и Европа. Привържениците, част от които взимат заеми, за да бъдат с любимия си отбор навсякъде и по всяко време. Хората, които отделят огромна част от личното си време, за да подготвят хореографията за всеки мач. Същите, които са готови на всичко за любимия си отбор.
 
Това ли Ви е благодарността, г-да „футболисти”. Не се ли срамувате поне малко. Защото ние сме потънали в земята от срам. Всъщност отговорът е ясен. Не, не се срамувате въобще. Вие сте оперирани от подобни чувства, защото „съзнанието” Ви отново е замъглено от S-класи, силиконови „кухи лейки”, маркови парцалки и по-високи заплати.
 
Вие, г-да „футболисти”, не заслужавате нито подкрепата ни, нито парите, които взимате, нито медийното внимание, в което се къпете. Да не говорим за това да носите „синия” екип и да бъдете част от Велик клуб.
 
Може ли някой да обясни какво се случи вчера. Констатации от типа, че с тази игра шампиони няма да станем, г-н Тонев, не помагат. Това и ние си го знаем.
 
Г-н Костов, какво означава, че играчите са подценили съперника. Какво означава, че не са мотивирани? Кой трябва да ги мотивира? Кой трябва да им избие от главите думата подценяване? Ние ли? Ако трябва ще го направим.
 
Защо има разминаване между мнението на треньора и това на Георги Иванов. Според последния не имало подценяване. Какво стана изобщо?
 
Г-да управници, г-да „футболисти”, до края на сезона очакваме само победи и то с разлика. Очакваме коренна промяна в играта и начина Ви на мислене. В случай, че не видим промяната още в следващия мач – взимаме нещата в свои ръце.”