Чужди рефери няма да ръководят мачовете в Първа лига между ЦСКА, Левски и Лудогорец. Това стана ясно след изказване на председателя на Съдийската комисия Петър Петров. Шефът на арбитрите призова за повече доверие спрямо тях, като гарантира, че качествата им се оценяват единствено спрямо представянето им на терена.

"Как мислите ще се погледне в УЕФА на това недоверие към нашите съдии? Просто апелирам за доверие и шанс, а не за нагнетяване на напрежението. Те не са по-слаби от тези, които ще дойдат. Кой кум, кой сват... В България има невероятни интриги и манипулации. Оценявам съдиите на терена”, каза Петров в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт.

Припомняме, че в последните седмици рязко нарасна недоволството спрямо съдиите. Най-сериозни в критиките си към арбитрите са от ЦСКА, като един от лидерите - Станислав Манолев, публично скочи на реферите, заявявайки, че може би е нужно някой да бъде застрелян с карабина, за да бъде отсъдена дузпа в полза на “червените”. Именно от “Армията” обмисляха да поискат чужди рефери за дербитата с Левски и Лудогорец. Сблъсъкът със "сините" най-вероятно ще бъде на 21 октомври от 16 часа, а срещу шампионите в началото на ноември.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ