Националният ни тим финишира втори в Лига С, група 3 на турнира на нациите, но има една голяма двойна въпросителна.

Ще бъдем ли в трета урна при жребия за квалификациите за Евро 2020 и ще станем ли най-добрият втори отбор в Лигата на нациите  в групите от нашата черга.

Всичко това зависи от последните двубои в новия турнир, които ще се изиграят довечера: Шотландия – Израел (група 1) , Сърбия – Литва и Черна гора – Румъния (група 4).

Припомняме, че в групите с четири отбора резултатите срещу последния в класирането се анулират. При това положение България има 7 точки с един гол плюс положителна разлика.  

При какво развитие на мачовете няма да сме в трета урна при жребия за евроквалификациите, нито пък най-добър втори тим в Лига С на нациите.

1. Шотландия и Израел завършват наравно днес. При „хикс”  евреите ще са победители в групата, а шотландците ще са втори. Те ще имат като нас 7 точки, но с по-добра голова разлика.

2. Сърбия завърши на второ място в групата, където е заедно с Литва, Черна гора и Румъния.

При положение, че мачовете се развият благоприятно за нас довечера, ще сме в трета урна на жребия за европейските квалификации, който ще бъде изтеглен на 2 декември, неделя.

Освен това ще станем вторият най-добър отбор в Лига С на нациите и ако някой от победителите в групите се класира на европейското през квалификациите, отиваме на негово място на полуфиналите на Лигата на нациите (през март 2020 година). Стига, разбира се, да не сме се класирали за Евро 2020 през евроквалификациите.