В петък от 18:00 часа на градския стадион "Христо Ботев" в Ботевград ще се проведе футболна контролна среща между комбинирания отбор на ФК Балкан (Ботевград) и Локомотив (Дряново) и представителния отбор на Университета Кеймбридж от Англия.

Срещата срещу отбора на FC "Clare College" (Кеймбридж)  е втора контрола на комбинирания отбор, който ще представя България на Европейската квалификация по футбол за железничари. Треньори на представителния отбор са Иван Редовски (Ботевград) и Иван Шипкалиев (Дряново).

Днес в Ботевград бе проведена среща, във връзка с предстоящата този петък  футболната контрола. С визита в Ботевград, Тодор Георгиев - председател на Общински съвет Дряново и председател на УС на ФК „Локомотив“ Дряново, се срещна с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов и зам. кмета Борис Борисов. На нея бяха обсъдени всички детайли относно провеждането на футболната среща, предстоящата подготовка на отбора, както и възможности за бъдещи съвместни инициативи между двата града.

За втори пореден път ФЛокомотив (Дряново) ще представя България на Европейската квалификация за аматьори на българските железничари. В края на лятото, от 28 август до 1 септември, отново в Албена ще се проведе Европейската квалификация за аматьори на международната спортна организация на железниците в Европа.

„При предишното си участие през 2011 година тимът се класира на престижното трето място на финалите във Франция“, припомни с радост Тодор Георгиев (Теди Джорджо) и благодари за доверието на ръководството на Български Железничарски Спортен Съвет.    

„В квалификацията посрещаме отборите на Ирландия и Словакия. Нашата група няма да е лесна. Очакваме достойно представяне на дряновските железничари и момчетата от Ботевград. Надяваме се да спечелим квалификацията и България да е на финалите във Франция“, прогнозираха треньорите Иван Редовски и Иван Шипкалиев.