С 10 дебютанти в професионалния футбол от формациите U19, U18 и U17 Лудогорец II разби професионалистите от Спартак (Плевен) с 4:2 и ги изпрати във "В" група. В герой на мача се превърна 17-годишният Цветослав Петров, който реализира хеттрик. Четвъртият гол отбеляза Мехмед Мехмед. Заради ангажименти към първия отбор от титулярите на дубъла на терена излязоха само Преслав Миленов Петров и Антонио Георгиев. Останалите момчета бяха от отбора на Юри Васев, който се състезава в Елитната юношеска група до 19 години. Като смяна на терена влезе и Георги Вълчев, който играе за U17. На вратата бе Дамян Дамянов, който също е набор 2000 г.

   Отборът на Спартак, за който мачът бе от решаващо значение за оставане в професионалния футбол, откри резултата още в 3-ата минута чрез Захари Янков. Голът обаче не стресна децата на Лудогорец, а само ги амбицира да демонстрират дух и класа. В 27-мата минута след рейд на Тони Иванов от дясно Цветослав Петров заби първото си попадение в срещата и изравни резултата. "Орлетата" продължиха да правят хубави комбинации, да напипват умело слабите места в отбраната и да нанасят своите удари в най-подходящия момент. В 39-тата минута Мехмед бе изведен в коридор, финтира вратаря и вкара за 2:1, при който резултат завърши първото полувреме.

През второто, в 75-тата минута при поредното дискусионно отсъждане на съдията Димитър Желязков гостите получиха правото да изпълнят дузпа, от която Тихомир Тодоров изравни – 2:2, пише официалният сайт на Лудогорец.

Въпреки че само преди 2 дни повечето от момчетата в зелени фанелки играха тежък двубой със Септември, те преодоляха умората и притиснаха далеч по-опитните си колеги.  В 80-тата минута Петров буквално развинти защитата на плевенчани и отбеляза за 3:2.  В даденото 4 минутно продължение отново той оформи своя хетрик за крайното 4:2.

Съставът на Лудогорец II: Дамян Дамянов, Венцислав Славов, Преслав Миленов Петров, Иван Великов, Димитър Илиев, Антонио Георгиев, Ерол Дост, Цветослав Петров, Юнуз Юнуз, Тони Иванов, Мехмед Мехмед (Мартин Милков, Андриан Димитров, Георги Вълчев)