Вратарят Георги Петков, който записа рекорд за Европа като най-възрастен страж, пазил за национален отбор в официален мач, обясни, че не постижението му е основното след равенството 1:1 с Кипър, а доброто представяне на футболистите на Петър Хубчев. Стражът на Славия изрази желание вече да се спре с говоренето по негов адрес относно бавенето на играта, което той обича да практикува. 

"Оставете моя рекорд, погледнете България как играе. Никой не може да каже една лоша дума за този отбор. Аз последните 9-10 години не съм бил викан, но дори когато съм бил в отбора, никога не съм виждал такъв колектив. Наистина уникален колектив, себераздаване от всички", каза 42-годишният Петков.

"Играхме добре, но не влязоха положенията. Какво да се прави", коментира ветеранът. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Искам да спре да се говори, че Гошо Петков бави играта в България. Днес на национално ниво видяхме доста повече бавене от техния вратар, отколкото аз бавя в България", продължи стражът на Славия.

"Приятно е чувството да защитаваш цветовете на националния отбор. Естествено, че има емоция. Да бъда повикан на 42 години ме прави щастлив, както и че още изпитвам любов към футбола и играя", добави Петков.

"Винаги има шансове, но нека сега минат тези два дни. Предстои ни пътуване. Хубаво е, че се предпазихме от наказания, мисля, че само Тошко Неделев е наказан. Срещу Словения в понеделник бъдете сигурни, че ще играем по същия начин както в Кипър. Задачата е да победим. Понякога се получава, друг път - не", заключи ветеранът.