Футболист на Шефилд Уензди започна тренировки с Локомотив (Пловдив). Това е бившият играч на "черно-белите" Ияд Хамуд. 17-годишният талант тренира от няколко дни със "смъфовете", като ще изкара пробен период, преди старши треньорът Бруно Акрапович да реши дали ще го задържи.

"Да, тренира с нас, но е още рано да се каже за него. Сега сме насочили вниманието си към сблъсъка с Лудогорец. Има качества, познато му е всичко, ще видим", коментира пред "Тема Спорт" наставникът на Локомотив.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Хамуд, който е от ливански произход, е продукт на школата на "черно-белите". На 20 ноември 2016 година дебютира за първия отбор в градското дерби срещу Ботев (Пловдив). Тогава той беше на 15 години, 3 месеца и 26 дни, с което стана вторият най-млад футболист, играл в родния елит, а също така се превърна в най-младият участник в „А“ група, роден през XXI век.

В началото на 2017-а Хамуд изкара пробен период в Шефилд Уензди, а през лятото на същата година подписа за два сезона с "кукумявките". Сега се връща на "Лаута" като свободен агент. Хамуд играеше за юношите на Уензди, като доста често бележеше, но от клуба не му предложиха нов договор. Младокът се надява, че ще спечели доверието на Бруно Акрапович.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019