Етър победи с класическото 3:0 Верея в първи мач от втората осмица на Първа лига. Двубоят беше от група "А", в която са още Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица).

Домакините от Велико Търново нямаха проблеми срещу аутсайдера Верея, който е с обновен състав след раздялата с досегашния треньор Олександър Севидов и цели 12 играчи. Начело на гостите от Стара Загора дебютира Иван Вутов.

Футболистите на Етър очаквано стигнаха до трите точки за радост на феновете си и най-вече на наставника Красимир Балъков, който днес празнува рожден ден.

Точни за успеха над Верея бяха Велко Батрович на два пъти и Даниел Младенов. 

В 27-ата минута Батрович отблизо откри резултата. В 43-ата Младенов се оказа сам пред стража на гостите Кристиян Кацарев и един бранител, преодоля ги и прати топката в мрежата - 2:0.

В началото на втората част "виолетовите" стигнаха до трети гол. Младият Кольо Станев, който е юноша на Етър, преодоля двама играчи на Верея и изведе Батрович сам срещу вратаря, за да се стигне до 3:0. 

Така "виолетовите" загряха за четвъртфинала с Локомотив (Пловдив), който е във вторник от 18:30 часа на стадион "Ивайло".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019