Кирил Десподов вече е футболист на италианския Каляри. Българският национал премина от ЦСКА срещу 4,8 милиона долара. Офанзивният футболист обаче все още не е официално представен от новия му клуб и това създаде различни дискусии.

БЛИЦ СПОРТ разбра, че желанието на шефовете на тима от остров Сардиния е било да се изчака затварянето на зимния трансферен прозорец и финализирането на всички сделки на Каляри. Едва тогава всички нови попълнения ще бъдат показани пред медиите. Това се очаква да стане утре.

Четвъртък е бил доста натоварен ден за новия тим на Десподов. Клубът привлече 35-годишния френски нападател Сирил Теро от Фиорентина под наем. Рома преотстъпи на сардинци левия бек Лука Пелегрини. Под наем бяха взети нападателят Максим Левербе от Сампдория и десният бек Фабрицио Качаторе от Киево. В същото време Диего Фариас и Марко Паяч бляха преотстъпени на Емполи, а Марко Андреоли продаден на Киево.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В същото време Кирил Десподов е бил похвален от шефовете на италианския клуб, че знае английски език и това ще бъде от голяма помощ при комуникацията му с треньора на отбора и новите му съотборници.

Вчера Кирил е провел първото си занимание с Каляри. Заради натоварения ден в сряда, в който мина прегледи, пътува до Италия и финализира трансфера си, българинът е имал само бегови занимания. От днес се очаква родният национал да се включи пълноценно в тренировките на сардинския тим.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019