Италианецът Самуеле Кареча е освободен от Арда, научи БЛИЦ СПОРТ. Младият халф, който е юноша на Милан, изкара пробен период в новака от Първа лига, но не получи предложение за договор.

Треньорът на Арда Стамен Белчев и екипът му са преценили, че нямат нужда от Кареча. В халфовата линия тимът беше подсилен от качествени попълнения в лицето на национала на Армения Румен Овсепян и португалеца Жоао Аморим, както и от Емил Мартинов. Освен това стабилно в халфовата линия се представя и Венци Бенгюзов, което води на мисълта, че Кареча няма да може да пробие.  

Освободен от клуба е и Георги Чукалов. Румен Сандев също се раздели с Арда и премина в Септември (София).

Снощи Арда изигра контрола в Момчилград, побеждавайки с 3:1 Хасково. Белчев организира проверката, за да види в какво състояние са всички футболисти, с които разполага. Резултатът бе открит в началото на второто полувреме, когато точен бе Петър Христов. В 69-ата минута Борис Бисеров си отбеляза автогол и покачи на 2:0. Символичните гости успяха да намалят резултата чрез Дамян Чаушев в 75-ата минута, за да дойде 84-ата, когато отново Христов се разписа за крайното 3:1 за Арда. 

Последната контрола за новака в Първа лига преди старта на първенството ще бъде в събота - срещу Ботев (Гълъбово) от 18:00 часа на "Арена Арда". 

Билетите за историческата първа среща в Първа лига за Арда срещу Ботев (Пловдив) вече са в продажба. Те могат да бъдат закупени онлайн в bestticket.bg, както и от касите на бензиностанции OMV, Office 1 и книжарници Orange. 

Цените са следните: 
Сектор А ложа – 15 лева
Сектор А – 7 лева
Сектор В – 10 лева
Сектор Б – 5 лева

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери