Дългата сага за новия треньор на ЦСКА най-после приключи. След като до ранния следобед вчера фаворит беше полякът Мачей Скоржа, късно снощи и днес сутринта е взето друго решение. БЛИЦ вече може да обяви на своите читатели, че Нестор Йевтич, или по-точно - Нестор Ел Маестро, е човекът, който сяда на горещия стол в Борисовата градина. За варианта, роденият на 25 март 1983 година специалист да бъде избраният, нашата агенция писа първа още вчера. 

"Да, полякът Скоржа беше много близо до подпис. Но в крайна сметка не се стигна до договор. Избрахме Нестор. Препоръчаха ни го много специалисти, включително и Люпко Петрович. Ел Маестро е млад - само на 35 години, но притежава огромен потенциал. Ненапразно миналия сезон направи Спартак (Търнава) шампион на Словакия. Всичко е уточнено. Подписването на договора, което е формалност, ще стане малко по-късно тази нощ или утре сутринта", заявиха източници на БЛИЦ от ЦСКА.

Те добавиха, че много са били вариантите за треньорския пост - Стойчо Младенов, Любослав Пенев, Красимир Балъков, както и доста чужденци. Някои от тях изключително известни - единият е легенда в Германия, бил е треньор на наши национали през 90-те години, друг пък легенда от Скандинавския полуостров. В крайна сметка обаче в ЦСКА са избрали младия и перспективен сърбин. От "Армията" бързат да успокоят "червените" фенове, че Йевтич е далеч по-добър специалист от румънеца Едуард Йорданеску.

Очаква се тези дни да бъде обявено и кой ще е спортен директор на ЦСКА. Вариантите са два - единият е изключително популярна футболна личност в България.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ