Съдийската комисия при БФС разгледа ръководството на полуфиналната срещата от Купата на България между Славия и Ботев, спечелена от "белите" с 1:0. Тимът на Златомир Загорчич се класира на финала, където на 9 май ще спори с Левски.

След минималната загуба в реванша във вторник от Ботев изразиха бурно недоволство, тъй като се чувстват сериозно ощетени от съдийски грешки на Станислав Ставров и асистентите му. Съдийската комисия също потвърди, че Ставров е повлиял на крайния резултат на срещата. Той и асистентът му Милен Арабаджиев са със спрени права.

Още от съобщението на Съдийската комисия:

От направения анализ се установи, че при ръководенето на поверената среща главният съдия Станислав Ставров и вторият асистент съдия Милен Арабаджиев са допуснали явни грешки, с които са повлияли на крайния резултат на срещата. 

Извършеното оценяване, съгласно правилата на БФС, дава основание на СК при БФС да предприеме всички предписани действия по Правилника за футболното съдийство, в това число спиране на съдийски права.

СК при БФС обръща сериозно внимание на всички съдии да спазват стриктно Правилата на играта.

СК при БФС съблюдава и ще изпълнява стриктно всички предписани процедури и действия, предписани от нормативните документи на БФС.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА