Мениджърът Джовани Бекали, който пое контрола върху селекцията на Левски, вече започна работа за следващата кампания. Румънецът е обещал пред ръководството на "сините", че ще доведе редица класни играчи от нашия регион.

Самият той вече сподели, че такава ще бъде политиката - млади таланти от Сърбия, Хърватия и Румъния. БЛИЦ научи, че Бекали вече е започнал разговори с шефовете на Левски и селектирането на играчи стартира. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Бекали използва личните си връзки, за да уреди желаните попълнения. Сред тях има две имена от Румъния - Валентин Костаче от ЧФР Клуж, който играе като дясно крило, и халфът Патрик Петре от Политехника Яш. И двамата са работят с Йоан Бекали, което значително улеснява преговорите. Техните визитки вече са на "Герена".

Петре е юноша на Динамо (Букурещ) и е на 21 години. Договорът му изтича в края на сезона и може да се озове на "Георги Аспарухов" без пари. Справя се успешно на всяка позиция в халфовата линия. 

Костаче е на 20 години и е сред обещаващите играчи в Румъния, но така и не успява да се наложи в Клуж при конкуренцията на Александру Йоница и Тиери Моутиньо. 

Тепърва редица имена още ще се обсъждат при "сините", а селекцията зависи и от крайното класиране в Първа лига. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ


(Патрик Петре)