Ботев (Пловдив) победи Витоша (Бистрица) като домакин с класическото 3:0 в среща от 19-ия кръг на Първа лига. В герой за "канарчетата", които играха около 50 минути с човек по-малко, се превърна Тодор Неделев. Националът реализира първия си хеттрик с екипа на "жълто-черните". 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Срещата започна с очакван натиск на домакините, които контролираха събитията на терена още от първата секунда. Добрата им игра се възнагради в 24-ата минута, когато Неделев отбеляза първото си попадение в срещата. Халфът отбеляза след разбъркване в наказателното поле на гостите. 

"Канарчетата" продължиха да са по-добрият тим на терена и след попадението, като само 7 минути по-късно отново Тодор Неделев отбеляза. Националът направи 2:0 след мощен шут от границата на наказателното поле.

В 41-ата минута при една от малкото си атаки Четин Садула пусна страхотен пас към Наско Милев, който се оказа сам срещу Кайзер, но Димитър Пиргов го настигна и фаулира с цената на червен картон. 

Дори при числено изоставане Ботев продължи да играе по-настоятелно и в 45-ата минута получи право да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Неделев, който оформи своя първи хеттрик за "канарчетата" с прекрасен изстрел.

През втората част Витоша опита да намали изоставането си всячески, но Даниел Кайзер отказа отбора от Бистрица с невероятни спасявания, запазвайки вратата си "суха".

Така Ботев записа трета поредна победа след тези срещу Берое и Локомотив (Пловдив), спечелени съответно с 4:1 и 2:0. Това помогна на "канарчетата" да съберат 35 пункта, което им отрежда 4-ото място, като те изостават на 6 и 7 съответно от третия Левски и втория ЦСКА.  
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019