Левски победи с 2:0 Витоша (Бистрица) в мач от 22-ия междинен кръг на Първа лига. Паулиньо и Станислав Костов бяха точни за "сините", а двете попадения дойдоха след брилянтни пасове на Мариани и Паулиньо. Така Левски загря за мача с ЦСКА в неделя с лесна победа, а Хали Тиам успя да се опази от картон и ще бъде на линия за мача с "червените". Победата е първа за Георги Дерменджиев начело на клуба от "Георги Аспарухов"

Специалистът реши да заложи на "Васил Левски" на голмайстора Станислав Костов, който започна от първата минута за сметка на Божинов.

Срещата тръгна спокойно и без опасности пред двете врати. "Сините" владееха инициативата и постепенно наложиха превес. В 22-ата минута Давиде Мариани открадна топката в центъра, напредна и пусна брилянтно между двама бранители към Паулиньо. Бразилецътс е озова сам срещу стража на Витоша и чукна топката покрай него за 1:0 в после на Левски.

В края на първото полувреме стражът на Витоша Василев направи грешка, а Паулиньо изведе отлично Костов, който финтира и прати топката в мрежата за 2:0. С това попадение Костов излезе начело в голмайсторската листа в Първа лига.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Паулиньо бе близо до втори гол, но Василев се намеси решително в началото на втората част и изби. Пред вратата на Николай Михайлов Гьонов опита странична ножица, но тя профуча покрай гредата.

20-ина минути преди края Мариани бе заменен от Валери Божинов, който почти веднага получи добра възможност, но топката мина покрай гредата.

Кабрал също опита своя специалитет - удар от дистанция, но топката пак профуча покрай гредата. Райнов същото можеше да вкара дебютен гол за "сините", но Василев с добър рефлекс изби топката.

В 83-ата минута Божинов опита много красива задна ножица, но стражът на Витоша се хвърли и изби кълбото, което влизаше в мрежата. 

До края нов гол не падна и Левски се поздрави с победа с 2:0.

"Сините" са на трето място в класирането с 45 точки, а пред него за Лудогорец и ЦСКА съответно с 53 и 48. Витоша заема 11-ата позиция с 20 точки.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка